VI TAR HAND OM
DIN ÖGONSJUKVÅRD

På Eye Clinic har vi handplockat personal med hög kompetens inom ögonsjukvård. Vi kan på ett effektivt sätt utreda, diagnostisera och behandla både vanliga och ovanliga synproblem och ögonsjukdomar.

Genom vårdvalet väljer du själv vilken klinik som ska ta hand om din ögonhälsa. Till oss kommer du enkelt genom att be din vårdcentral, ögonläkare eller optiker om en remiss¹. Du kan även komma till oss privat eller via ditt försäkringsbolag.

Eye Clinic i Värnamo var den första privata ögonkliniken i Jönköpings län som blev godkända som ett alternativ inom Vårdvalet. Du har alltså nu möjlighet att komma till oss för såväl undersökning, behandling och uppföljning som annars skulle ha gjorts på Landstingets egna mottagningar.

Från och med januari 2015 har du själv rätt att välja vilken klinik, i hela Sverige, som skall ta hand om din ögonhälsa.

SAMMA PATIENTAVGIFT

Vården inom vårdvalet innefattar ögonläkarmottagning, gråstarroperationer, ögonbottenfotografering för diabetiker samt undersökning och behandling mm. Du betalar samma patientavgift hos oss som hos Landstinget i region Jönköpings län.

Dessutom kan vi erbjuda tillval av toriska och progressiva linser vid gråstarroperationer samt avancerad ögonkirurgi. Läs mer nedan under Co-payment.

+100%-

MÖJLIGHET TILL UPPGRADERING

Co-payment innebär att vård som faller under Landstingets ansvar alltid bekostas av dem men att du som patient kan välja att uppgradera din vård och då endast betala mellanskillnaden på priset.

T ex kan du vid en gråstarroperation uppgradera standardlinsen som ingår till högkvalitativa multifokala linser. Med dessa linser kan du se bra på både nära, mellan och långt avstånd och du betalar då endast mellanskillnaden av priset på linserna.

Tala med din läkare för mer information samt om detta är ett alternativ för dig.

SÅ KOMMER DU TILL OSS

Genom vårdvalet är det du som bestämmer vem som skall ta hand om din ögonhälsa1. Till oss kommer du enkelt genom att be din vårdcentral, ögonläkare eller optiker om en remiss till oss. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss.

 

1. Ej patienter under 18 år samt kvalificerad ögonsjukvård.

  • Remiss från vårdcentral
  • Remiss från ögonläkare
  • Remiss från optiker
  • Vid akuta besvär
  • Direktkontakt
  • Direktkontakt för privatmottagning
  • Via försäkringsbolag