KOSTTILLSKOTT

Hos oss kan du köpa och få råd om följande kosttillskott:

Macushield – för gula fläcken, tas i förebyggande syfte om man har AMD i släkten.
Macushield Gold
– för gula fläcken, tas  om man har torr AMD  eller i förebyggande syfte.
TheraTears Nutrition
– minskar risken för ögontorrhet och åldersförändringar i näthinnan.
Ocuvite Complete – kombinerad Omega 3 och kosttillskott för AMD

 

FAKTA

 • Makulan finns centralt på retina i bakre delen av ögat. Det är här vår synskärpa, kontrast och färgseende skapas för att vara så optimalt som möjligt.
 • I makula finns ett pigment/lager som kallas “makulapigment”, vilket hjälper till att filtrera skadligt blått ljus och verkar som en kraftfull antioxidant.
 • Vi har mindre makulapigment när vi blir äldre, vilket resulterar i ett sämre seende
 • Kosttillskott med Lutein, Zeaxantin och Meso-Zeaxantin bygger upp makulapigmentet.
 • Macushield (kosttillskott) består av en unik patenterad formula som innehåller alla tre ingredienserna som bygger upp makulapigmentet där synen är som skarpast.
 • Ny forskning visar att intag av Macushield kan förbättra och bygga upp makulapigmentets effektivitet.
 • Det finns starka bevis för att uppbyggnad av makulapigmentet minskar ljusspridningsfenomen från t ex bilstrålkastare, gatubelysning osv i mörker.

 

Med stigande medellivslängd har incidensen av AMD ökat markant.
AMD, åldersrelaterad maculadegeneration, är vad de flesta kallar förändringar på gula fläcken.
Läkemedel som dämpar kärlnybildningen vid våt AMD finns, men för grundsjukdomen AMD så är det vetenskapliga studier som visar att vissa kosttillskott minskar risken att utveckla svårartad AMD och synnedsättning.
Våra kosttillskott bygger på den stora amerikanska Age-Related Eye Disease Study (AREDS 2).
Resultaten visade att kombinationen av specifika vitaminer och mineraler i höga doser minskade risken för utveckling av avancerad AMD och synnedsättning med 25%.

Solljus och syre kan vi inte leva utan, men de är samtidigt två av de största utmaningarna för vår hälsa. Vi känner väl till att vi måste skydda vår hud från solljus men också att mat härsknar och järn rostar av syrets ödeläggande effekt. När ljuset träffar syremolekyler omvandlas dessa och bildar fria radikaler, vilka angriper allt omkring sig, dvs en oxidation sker.

Zeaxantin, Mesa-Zeaxantin och Lutein skyddar tillsammans ögats makula (gula fläck) och linsen mot fria radikaler.
Både Lutein, Zeaxantin och Mesa-Zeaxantin finns naturligt i ögats gula fläck, men kroppen kan inte själv producera dessa, så vi är helt beroende av tillräckliga mängder i kosten (framför allt från spenat och grön sallad).
Tyvärr visar data att de flesta får i sig för lite av båda.
Innehållet av Lutein och Zeaxantin och Mesa-Qeaxantin i friska ögon är halverat redan vid 45 års ålder. Vid 70 år, där åldersförändringar vanligtvis upptäcks, är nivån enbart 25%. Orsaken är att dessa båda ämnen förbrukas kontinuerligt i ögats försvar.

+100%-


THERATEARS NUTRITION

TheraTears Nutrition minskar risken för ögontorrhet och åldersförändringar i näthinnan.

Innehåller omega-3 vilket är essentiella fettsyror. De är livsviktiga för oss men vår kropp kan inte producera dem, därför måste vi få i oss omega-3 via kosten.
Vår viktigaste källa är fet fisk, men för att få tillräckligt med omega-3 skall vi äta fet fisk upp till 5 ggr/vecka.

Omega 3 är viktigt för många av kroppens funktioner och för vår hälsa. Det är också väldokumenterat att ögonen har användning för omega-3 för att utvecklas och fungera korrekt.
Underskott av omega-3 kan leda till ofullständig utveckling av ögats näthinna, till problem med tårfilmen och till åldersförändringar på näthinnan.
Kroppen behöver både långa och korta omega-3 molekyler, därför innehåller TheraTears Nutrition både långa omega-3 (från fisk) och korta molekyler (från linfrö). När vi äter fleromättade fettsyror skyddar kroppen dem från härskning vid angrepp från fria syreradikaler, med antioxidanten vitamin E från kroppens egna depåer.

TheraTears Nutrition innehåller:
Omega-3 från fisk o linfrö
E-vitamin – skyddar fettsyrorna i kapslarna mot härskning och för att inte dränera kroppens egna depåer av vitamin E.

OBS! Personer som äter Waran (kraftigt blodförtunnande medicin med innehållsämnet warfarin) bör konsultera läkare innan man börjar med kosttillskott med Omega-3.


OCUVITE COMPLETE

Precis som resten av kroppen åldras ögonen med åren. En balanserad kost är A och O för ögonens välmående. Ocuvite Complete är ett kosttillskott med en unik mix av viktiga näringsämnen som kroppen behöver varje dag, och som vi genom forskning vet kan bidra till att behålla en normal syn.

Ocuvite Complete innehåller tre huvudgrupper av näringsämnen:

  • Antioxidanter i form av vitaminerna C och E samt zink
  • DHA/Omega-3
  • Lutein och zeaxantin

En balanserad kost är viktig för ögonhälsan. Gröna bladgrönsaker, majs, frukt, nötter och fet fisk är några exempel på viktiga näringsämnen för ögonen. Så tänk på att äta rätt och varierat och eventuellt komplettera med kosttillskott, som t.ex. Ocuvite Complete, om du vet med dig att du slarvar med maten ibland. För det finns vissa vitaminer och mineraler som ögonen behöver, och som kroppen inte klarar av att tillverka själv.

Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.


MACUSHIELD

Macushield innehåller Meso-Zeaxanthin, och lutein. Den gula färgen, eller pigmentet i macula, kommer just från dessa tre karotenoider. Dessa växtextrakt, som är rika på antioxidanter, neutraliserar skadliga fria radikaler. Dessa tre ämnen tillsammans ökar snabbt de makulära pigmentet.

Macushield Gold innehåller också Mezo-Zeaxanthin, zeaxanthin och lutein. Den är sedan förstärkt med vitamin C och vitamin E, zink och koppar. MacuShield Gold innehåller formulan enligt den senaste AREDS-2 studien och detta kosttillskott är det vi kommer rekommendera i första hand i fortsättningen.